TÁRSASÚTTAL VAGY EGYEDÜL

Sokan azt gondolják, ha egy óriási buszos csoporthoz csatlakoznak és majd úgy kezelik és terelik őket, mint a birkákat, csupa sznob emberrel egybezárva, de ez nem igaz. A csoportjaink létszáma kicsi, pl. Guatemalába már 8 emberrel is indítunk utat és akik ilyen jellegű útra vállalkoznak általában lelkes és belevaló emberek. Ha csoporttal utazol nem kell félned, hogy lekésel egy buszt vagy repülőt, és mivel szinte végig privát busszal utazunk, ez az egészet sokkal flexibilisebbé teszi, akkor állunk meg és ott, amikor és ahol szeretnéd. Nem kell tartanod attól, hogy este egyedül kell bóklásznod a városban, és nem kell kis helyi irodáknál vadászni a következő napi túrádra, aminek a minősége elég sokszor eltér a korábban bemutatottól, ha egyáltalán elindul és nem tűnik el, akinek fizettél. Az utak során olyan éttermeket és boltokat mutatunk, ahova nem egy minimális plusz jutalék megszerzésének reményében viszünk (hál Istennek nem ebből kell megélnünk), hanem ahol kipróbált az ételek és termékek jó mínősége és alacsony ára. Bárhogy döntesz, egyénileg vagy csoportosan szeretnél utazni, mi kínálunk megoldást mindkettőre!

 

CSOPORTOS UTAZÁSOK MÁSKÉPP:

Talán Te is érzed néha, hogy elmenekülnél a hétköznapokból, és szívesen belecsöppennél egy teljesen más világba, egy olyan helyre, ahol lehet, hogy első látásra nem biztos, hogy élnél, de mégis elvarázsol a mássága, kultúrája, tájai, klímája vagy az ott lakó emberek kedvessége? Sétálnál egy andoki kis falu macskaköves utcáin, és az indiánokkal együtt vásárolnál a piacon, salsáznál vagy szambáznál egy helyi klubban helyi arcokkal, őserdei folyókon kenuznál, hatalmas gleccserek között hajóznál, vagy 1 méterről néznél farkasszemet egy 17 méteres bálnával, ősi piramisok tetejéről szeretnéd nézni a körülötted végtelenbe vesző dzsungelt, vagy függőágyból néznéd az óceán mögött vörösen izzó lenyugvó napot? Elutaznál olyat átélni amit az tömegturizmus - ahol tömegesen vonultok és 5 perc alatt 12 évszámot vagy építészeti stílust darálnak a fejedbe, majd magadra hagynak a másnap reggeli találkozóig - sosem fog megadni, de nem tudod, hogy indulj el? Szeretnéd az adott térség lakóinak életét első kézből megismerni, az irodai katalógusok mögé látni, és igazi kalandokat Te magad is megtapasztalni? Mindezt persze irreális összegek kifizetése nélkül? Akkor jó helyen jársz, mert mi is ezt szeretjük, és ezt az élményt akarjuk megadni Neked! Vannak akik hónapokat, éveket utaznak egy hátizsákkal, alkalmi és önkéntes munkákból élnek, modern hippiként. Mások, az adrenalint szeretik felpörgetni, hegyet mászni, búvárkodni, fülledt esős dzsungeleken áthatolni, sátorban és függőágyban aludni a szabadban. Megint mások pedig szeretnének letérni a kitaposott túristaösvényről és egy biztonságos, de kis csoporthoz csatlakozva családias hangulatban végigjárni egy-egy területet, megismerve a helyi emberek mindennapjait, szokásaikat, ételeit. Elvegyülve egy picit, megélni milyen lehet helyinek lenni, hogyan gondolkoznak és mit szeretnek az ottani emberek, mindezt úgy, hogy nem hagyják figyelmen kívül a legfontosabb látnivalókat sem. Elsősorban nekik szólnak a túráink.

 

SZÁLLÁSOK, BUSZOK

A szállásokat nem csillagszámuk (bár az az összes iroda a középkategóriás szót használja rájuk), hanem vagy adottságaik, vagy kertjük, vagy berendezésük, vagy városbeli elhelyezkedésük, vagy személyzetük kedvessége vagy valami hasonló dolog alapján válogattam ki. Mégis mindenhol lehet megegyezés alapján "upgradelni" (ha valaki egy ilyen túra alatt mondjuk esténként hidromasszázskádban pezsgőzve szeretné leáztatni az út porát). Fényképek a szállásokról a teljesség igénye nélkül a Galéria menüpont alatt találhatóak. Szinte mindig privát buszokkal utazunk, így nem kell hajnalban kelni, és akkor állunk meg amikor akarunk. Nem szervezek teljes ellátással programot, mert nincs értelme ráerőltetni senkire egy menüt, illetve ebédidőben nem biztos hogy étterem közelében leszünk, vagy a program megenged egy masfél két órás megállót. Ennek ellenére mindig megbeszéljük, mikor fogunk tudni út közben ebédelni, vacsorázni mikor érünk bolt közelébe, mennyi vizet vigyünk magunkkal, hol hagyhatjuk a nagy csomagokat és hova induljunk kis táskával, hol lehet mosatni, pénzt váltani stb. stb.

 

MIÉRT OLCSÓBBAN, MINT MÁSOK

A kis létszámú csoportjaink ellenére az utak ára alacsony, mert egyrészt példaképünk nem az egy nyár alatt palotát felhúzni akaró balatoni büfés volt, másrészt amit lehet házon belül megoldunk, nem dolgozunk közvetítőkkel, az utolsó szállással, busszal is közvetlen kapcsolatban állunk (ez a folyamatos közvetlen ellenőrzést is megkönnyíti), valamint szinte semmit sem költünk marketingre és reklámozásra, mert a legjobb reklám maga az elégedett utas. A szállások, buszok, hajók színvonala megegyezik (sőt néhol jobb) a hasonló utakat kínáló irodákéval a világon. Ha lehet pedig sokszor jómagam kísérem el a csapatot élete nagy kalandjára (természetesen ez a legnagyobb vonzereje az utaknak ;)