EREDETI DÍSZTÁRGYAK, ÉKSZEREK, LAKÁSDÍSZEK, KIEGÉSZÍTŐK, SZŐTTESEK, RUHANEMŰK ÉS KÉZMŰVES TERMÉKEK VALAMINT TERMÉSZETES GYÓGYNÖVÉNYEK ÉS GYÓGYHATÁSÚ KÉSZÍTMÉNYEK DÉL-ÉS KÖZÉP AMERIKÁBÓL, KÖZVETLENÜL A GYÁRTÓKTÓL, TERMELŐKTŐL

Ha az alábbi termékek bármelyike érdekel, saját magad részére vagy továbbforgalmazásra, írj emailt az info@latinamerika.hu címre!

PERU NATÚRA TERMÉKEK

Köztudott, hogy fűben fában orvosság, és itt aztán a változatos földrajz és klíma miatt szinte minden megterem. Kiválogattam a legismertebb, és legjobb hatásfokkal rendelkező, de otthon nem termő gyógynövényeket, majd mindegyikre megkerestem a legmegbízhatóbb és ár-érték arányban a legjobb laboratóriumok termékeit. Ezeket találod meg itt. Fontos, hogy mindegyik termék kint legálisan működő laboratóriumokból származó bevizsgált és engedélyszámmal rendelkező termék és mindegyiken fel van tűntetve a lejárati dátum. Az áruk nyilván azért ilyen jó, mert közvetlenül a gyártótól és nagy tételben veszem. A gyógynövények többségénél nincs konkrét egyértelmű tudományos magyarázat a működésük miértjére, vagy egy konkrét irányított működési területük, mint a gyógyszerként használt kemikáliáknál, hatásukat a visszajelzések és a több évezredes tapasztalat alapján ismerik el. Természetesen mindenki kizárólag csak saját felelősségére használja! Az itt felsorolt növényekről bárki utána tud olvasni az interneten én is ezt tettem mikor kiválasztottam őket, valamint most már több pozitív visszajelzés is érkezett. Mivel mi elsősorban utazási iroda vagyunk, egylőre csak rendelésre küldünk, de ha bárki otthoni dizstribútor akar lenni és / vagy nagyobb tételben rendelni, annak kötelező a nyilvántartásba vétel (nem kell engedély), amit a OETI végez. Ha rendelnél vagy disztribútor lennél, mindenképp írj emailt és nézz utána az otthoni szabályozásnak!

 

 

 

GRAVIOLA

a természetes chemoterápia. A tudósok az 1940-es évek óta tanulmányozzák a graviola tulajdonságait ezek középpontjában egy újfajta hatóanyagcsoport, az annóna acetogeninek (Annonaceous acetogenins) álltak. A graviola ezeket a természetes hatóanyagokat a leveleiben, a szárában, a kérgében és a gyümölcs magvaiban termeli. Három különálló kutatócsoport is megerősítette, eredményeikről nyolc klinikai vizsgálatot közölve, hogy ezeknek a hatóanyagoknak jelentős daganatellenes hatásuk van, és különféle típusú daganatos sejtek ellen szelektíven (az egészséges sejtek károsodása nélkül) fejtenek ki toxikus hatást. Három, egymástól független laboratóriumban is megállapították, hogy ezek az acetogeninek hatásosan gátolnak olyan enzimatikus folyamatokat, melyek csak a daganatos sejtek sejtmembránjában játszódnak le. Ez az oka annak, hogy a graviola csak a daganatos sejtekre toxikus, de nem hat az egészséges sejtekre. A Purdue Egyetemen (West Lafayett, Indiana, USA) számos acetogenin kutatási projekt futott, melyeknek nagy részét az USA Nemzeti Rákintézete és/vagy a Nemzeti Egészségtudományi Intézete (The National Cancer Institute (NCI), The National Institute of Health (NIH)) támogatta. Taiwani kutatók 2003-ban arról számoltak be, hogy a graviola fő acetogeninje, az annonacin nagyon kis koncentrációban jelentős toxicitással rendelkezik petefészek, méhnyak, emlő, hólyag, és bőrrák sejtvonalak ellen. A rákkutatás folyamatosan vizsgálja az Annona-féléket és a belőlük származó vegyületeket, így jó néhány gyógyszercég és egyetem folytatja rajtuk a kutatást, teszteli, szabadalmaztatja és megkísérli szintetizálni ezeket a vegyületeket, hogy új kemoterápiás szerek váljanak belőlük. A graviolában ill. a graviola extraktumában előforduló bizonyos acetogeninekről leírták, hogy in vitro a következő tumorsejtek ellen mutatnak szelektív toxicitást:

- tüdőrák sejtvonalak,

- humán emlőrák sejtvonalak,

- prosztata adenokarcinoma,

- hasnyálmirigy adenokarcinóma sejtvonalak,

- vastagbél adenokarcinóma sejtvonalak,

- májkarcinóma sejtvonalak, - humán lymphoma sejtvonalak,

- többszörösen gyógyszerrezisztens (MDR) emlő adenokarcinóma.

 

MACA

Vadon növő retek szerű növény, az Andok lejtőin termelik 4000 méter feletti magasságban, és már évezredek óta használják a Peruiak (Perui Ginzengnek). A tudományos kutatások szerint a Maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban valamint tápanyagokban és energizálókban, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legjobb természetes kiegészítője. Rendkívül sok nyomelem található benne, egy részüket még nem is azonosították. Főbb hatásai:

 

- hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatás úgy férfiak, mint nők esetében,

- impotencia ellen, spermiumszám növelésére,

- anyagai fokozzák a medence vérellátását, serkentik a tesztoszteron termelést,

- rosszkedv és az általános kedvetlenség ellen,

- csökkenti a stresszt és a fáradtságot, általános jó közérzetet biztosít,

- serkenti az immunrendszert, és a javítja a testi teljesítőképességet,

- megelőzi és részben, vagy teljesen megszünteti a vérszegénységet.,

- gondoskodik arról, hogy a vércukor-tartalékok zsír helyett energiává alakuljanak át,

- csökkenti a diasztolés (alacsony) vérnyomás negatív hatását.

 

UÑA DE GATO (Vilcacora, Cat's Claw)

A macskakarom, egy már Európában is bejegyzett, az Amazonas hegységeiben és folyópartjain, a brazil és perui őserdőkben honos növény. Akár a 30 méteres hosszúságot is eléri, teljes kifejlődéséhez, érettségéhez 15-20 évre van szüksége. A hatóanyagok legnagyobb mennyiségben a növény belső kérgében és az ehető háncsrétegben találhatók. A macskakarom iránti világszerte fokozódó érdeklődés oly mérvű, hogy gondatlan begyűjtés esetén akár 2 év alatt kipusztulhatna az őshonos növény. A perui kormány törvényben tiltotta meg a macskakarom nem regenerálódó háncsrészeinek begyűjtését, mellyel gátat szabhat az állomány kipusztulásának A gyógyításban használatos kéreg visszanő, ha azonban a gyökeret éri sérülés, akkor a növény elpusztul. A növényt az amazonasi őserdőkben az ökológiai szempontokat messzemenően figyelembe véve termesztik, s a cserjét termelő ashaninka indiánok is részesednek a piacra kerülő termékek nyereségéből. A macskakarom természetesen nemzetközi kutatások tárgyát is képezi, melynek során a szer egyéb hatásait is vizsgálták. Ennek során bebizonyosodott, hogy a macskakarom:

 

- Immunerősítő: fokozza a fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását.
- Csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását.
- Csillapítja a gyulladásokat, elősegíti az ödémák gyorsabb megszűnését, enyhíti a fájdalmat.
- Említésre méltó hatást lehet vele elérni az arthritis (ízületi, gyulladás), a bursitis (nyálkatömlő-gyulladás) és a gastritis (gyomornyálkahártya-gyulladás) kezelésénél.
- Sejtvédő (antioxidáns) tulajdonságának köszönhetően segíti a szervezet regenerálódását.
- Csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét, javítja a kis erekben a keringést.
- Csökkenti a bőr akut és krónikus gyulladásait.
 

SACHA INCHI

A Sacha Inchi-t már a korai inka kultúrában termesztették 3000-5000 évvel ezelőtt, ezt onnan tudják, hogy megtalálták a növény maradványait a feltárt sírokban. Sajnos 1980-ra a kihalás fenyegette. A tudósok rájöttek, hogy vannak olyan zsírsavak melyek elengedhetetlenek az emberi szervezet működéséhez , ám azt szervezetünk nem tudja elegendő mértékben előállítani, így megindult a keresés, hogy milyen természetes forrásokból lehet azokat pótolni. A leggyakrabban fogyasztott növényi olajok (a napraforgó, a kukorica, a szójabab olaja) zömében Omega 6 telítetlen zsírsavat tartalmaznak. Ám szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen az Omega 3 telítetlen zsírsav jelenléte is. Az optimális arány a 2-4 : 1 Omega 6 / Omega 3. Az ősi gyógymódok újra felfedezése során került látótérbe az Sacha Inchi, melyből Földünk legmagasabb Omega 3 zsírsavat tartalmazó olaját nyerik, valamint Omega 6 és 9 zsírsavakat is nagy koncentrációban tartalmaz. Nemcsak, hogy nagy arányban tartalmazza ezeket, különleges tulajdonsága, hogy szervezetünk 96%-ban tudja azt hasznosítani. Ami szintén igaz magas protein tartalmára is. És hab a tortán az olaj magas A és E vitamin tartalma.
 

CAMU CAMU (Mycaria dubia)

A camu camu fa az Amazonas vízgyűjtő medencéjében nő, melyet évi 4 hónapon át eláraszt a víz. Az árhullám levonulásával, a talaj és a biomassza , mely tartalmazza a teljes esőerdő összes tápanyagát, újra lerakódik. Ez a záloga annak, hogy itt alakul ki a tápanyagokban leggazdagabb talaj, mely e fákat erre a mikrokörnyezetre jellemző enzimekkel, ásványi anyagokkal és aminosavakkal táplálja. Ez az oka annak, hogy a camu camu tele van máshonnan fel nem lelhető, életerőt serkentő, vitális tápanyagokkal. A camu camu jótékony hatásai:

- Lassítja az öregedési folyamatokat,

- Gátolja a szív- és érrendszeri panaszok kialakulását, és érzelmi kiegyensúlyozottságot biztosít.

- A camu camu gyümölcs több, természetes formában előforduló C vitamint tartalmaz, mint bármely más ismert növény a világon.

- Bioflavonoidokban és aminosavakban gazdag ( főleg válin, leucin, szerin), jelentős mennyiségű béta karotint, kálciumot, vasat, niacint, riboflavint és thiamint is tartalmaz, ezek segítenek az egészségek bőr, haj és köröm megőrzésében.

- Immunrendszer és idegrendszer erősitő, serkenti a vérkeringést, a máj működését, és a légzőszerveket.

- Olyan vírusok ellen is hatásos, mint a herpesz symplex.

 

NONI

A polinéz törzsi gyógyítók 2000 éve használják láz, gyulladás, hasmenés, szorulás, állatharapás, rovarcsípés és számos betegség kezelésére. Komoly immunerősítő hatása van. A hasonló tualjdonságokkal rendelkező perui őserdőben is elkezdték a növényt termeszteni, így az már nem csak drága Tahiti kiváltság. Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek az eredmények alátámasztják a természeti népek tapasztalatait, és így a modern gyógyászat is igent mondott a Nonira.
 

Baba de Caracol (Helix Aspersa)

Több tudományos vizsgálat megállapította, a csigákból kivont anyag kiemelkedő sejtregeneráló, gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, ez az a hatóanyag, amivel a csigák nagyon gyorsan regenerálják sejtjeiket és házuk falát. Legfőbb jellemzői:

- Csökkenti a ráncok mélységét

- Régebbi és mélyebbi, kisebb sebhelyeket is eltűntet

- Eltűnteti az aknékat/p>

- Csökkenti/eltűnteti az égések nyomait

- a májfoltokat

- Javasolt a műtétek utáni kezelésre sebhelyek és keloidok keletkezésének elkerülése végett

- Bizonyos bőrbetegségek okozta elváltozásokat is kezeli

- Bőrtisztító és rekonstruáló hatásának köszönhetően, eltűnteti az elhalt hámsejteket utat adva az egészségesek növekedésének

- Természetes antibiotikum, harcol a bőrt megbetegítő fertőzések ellen

- A kivonatban található további hasznos összetevők: allantoin, kollagén, elastin, glycolic sav y többféle vitamin

 

Korall Kalcium

nem egy egyszerű kalcium készítmény hanem egy ásványi anyag komplex,  amely amellett, hogy az emberi csontozathoz legazonosabb formában tartalmazza a kalciumot és a magnéziumot, tartalmaz még 74 féle egyéb ásványi anyagot is (pl. krómot, cinket, rezet, vasat, káliumot, szelént, stb.) Földünkön nincs még egy ilyen anyag, amely ennyiféle ásványi anyagot tartalmazna ilyen dús és komplex formában. És mindezeket a legtökéletesebb tudós, a természet által összeállított minőségben és mennyiségben, a legjobb felszívódási hatékonysággal kombinálva.

 

 

KÉZMŰVES TERMÉKEK LATIN-AMERIKÁBÓL

 

Az alábbi listában egy-lét korábbi karácsonyi vásárunkból megmaradt vagy egyéb Latin-Amerikából származó terméket találhatsz. Mivel nem ez a fő foglalkozásunk, az oldal nem frissül mindig, ezért ezek a termékek csak tájékoztató jellegűek. Természetesen ha bármilyen helyi ruha, lakberendezési termék, vagy dísztárgy elnyeri a tetszésed, írj és beszerezzük!

 

- Bőr kézzel festett noteszek (kicsi, közepes, nagy) 990-1990 Ft és fényképalbumok (100-as,200-as,400-as) 2500-4500 Ft

- Aquarell festmények 1900-2900 Ft

- Energiakövek, piramisok

- Szőttes fali, asztali díszek 2900 Ft, szőttes alátétek 990 Ft

- Alpaka szőrméből készült színes női felsők 3900 Ft

- Gyerek focimezek, szetek 1500-3500 Ft

- Vicces pólók 900 Ft

- Kerámia szobrok, plakettek, hamutálak 800-1500 Ft,

- Kézzel készült fülbevalók 500 Ft/pár

- Kézzel készült ékszer szetek (lánc+fülbevaló) 1500-2500 Ft

- Gyöngy karkötők egyszínűek is, sokkal több, mint ami ide kifért (vékony 600 Ft, közepes 900 Ft vastag 1200 Ft)