BUENOS AIRESTŐL RIO DE JANEIRÓIG 7 NAP ALATT

 

 

A két hetes Patagónia út folytatása ez, ami önálló útként is megtehető. Ez az egy hét és az utána következő 2 napos opcionális trópusi sziget program ízelítőt ad Argentinából és Brazíliából de kiváló kiegészítése lehet akár egy nagyobb útnak is.

NEMZETKÖZI REPÜLŐJEGY ILLETÉKEKKEL:

kb. 245-295 000 Ft

 

BELSŐ REPÜLŐJEGYEK ILLETÉKEKKEL:

kb. 380 USD (kb. 110 000 Ft) a 2 szakasz

 

ÚT áRA-2019-ben (min. 12 FŐ ESETÉN, kisebb csoportnál több):

790 USD (kb. 230 000 Ft), mely tartalmazza az összes szállás árát jó minőségű középkategóriás hotelekben és összkomfortos bungalókban, a transzfereket, utazásokat, az összes programban leírt kirándulást kényelmes privát buszokkal, a összes szükséges belépőt, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő és a szükséges helyi idegenvezetők díjait. Borravalók (nem kötelező): 10-15 USD/fő/út

 

ÉTKEZÉSEK:

Az út árában bene van a reggeli, de a további étkezésekre is mindig biztosítunk lehetőséget, melyek ára kb. 15-20 USD/nap

 

FAKULTATÍV PROGRAM LEHETŐSÉGEK:

Guacho nap a vidéki Argentínában, Tango est, Trópusi Madárpark, Sétarepülés az Iguassu vízesés felett, sérarepülés Krisztus szobor felett.

 

UTAZáS KIEGÉSZÍTÉSI LEHETŐSÉGEK:

- Ilha Grande trópusi sziget program 250 USD,

- New York, Miami (megszervezzük, hogy a repÜlőd New Yorkon vagy Miamin keresztül menjen, ahol utad megszakíthatod),

- Hosszabbítás Rióban,

- Amazonas dzsungeltúra,

- Észak-Brazília

* tájÉkoztató jellegű árak, melyeket az USA dollár És a helyi valuták valamint a forint árfolyama valamint a repÜlőjáratok telÍtettsÉge befolyásolhat.

 

KIVONATOS PROGRAMLEÍRÁS +

01. NAP: BUENOS AIRES

02. NAP: BUENOS AIRES VÁROSNÉZÉS

03. NAP: BUENOS AIRES-IGUASSU VÍZESÉS REPÜLÉS, IGUASSU ARGENTIN OLDALA

04. NAP: IGUASSU BRAZIL OLDAL

05. NAP: IGUASSU-RIO REPÜLÉS, RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

06. NAP: RIO DE JANEIRO

07-8. NAP: ELUTAZÁS RIÓBÓL, HAZAÉRKEZÉS

--------OPCIONÁLIS TRÓPUSI SZIGET KIEGÉSZÍTÉS--------

+1. NAP: RIO DE JANEIRO-ILHA GRANDE

+2. NAP: ILHA GRANDE HAJÓKIRÁNDULÁS

+3. NAP: ILHA GRANDE PIHENÉS

+4-5. NAP: ILHA GRANDE-RIO DE JANEIRO, HAZAUTAZÁS RIÓBÓL

 

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS:

 

1. NAP: ÉRKEZÉS BUENOS AIRESBE

A nemzetközi járat általában este érkezik Buenos Airesbe, így nem marad más hátra, mint egy transzfer a szállásunkra. Szállás Buenos Aires belvárosában.

 

 

2. NAP: BUENOS AIRES

Buenos Aires Argentína 1536-ban alapított fővárosa, ami a Rio del Plata folyó partján fekszik, és gyakran a Dél Párizsának vagy a tangó fővárosának is nevezik. A 3 milliós Buenos Aires (elővárosokkal 12.5 millió) Dél-Amerika egyik legeurópaibb városa, elsősorban építészete, széles sugárútjai, hatalmas parkjai miatt, de az itt lakók többsége is inkább európai kinézetű. A városban 5 metróvonal (subte) működik, mintegy 40 kilométeres vonallal. 2 reptere van a városnak, egyik a Mar del Platahoz közelebbi, a belső járatokat fogadja, a másik 33,5 kilométerre található (Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini de Ezeiza) reptér pedig többnyire a nemzetközi járatok indulásának és érkezésének színhelye. A belvárosi szállodánktól karnyújtásnyira van szinte minden látnivaló, ezért délelőtt gyalogos városnézésre indulunk, melynek keretében felkeressük Buenos Aires számtalan látnivalója közül az alábbiakat: az 1898 és 1906 között épült Kongresszus épülete (Palacio del Congresso), mely a maga 12 000 négyzetméteres területével a világ egyik legnagyobb hasonló jellegű épülete, robosztus 80 méter magas kupolája pedig közel 3 000 tonna súlyú, a Július 9 sugárút (Avenida 9 de Julio), amit közel száz méteres szélessége miatt a világ egyik legszélesebb útjának neveznek, rajta a város alapitásának 400. évfordulójára emelt 70 méter magas Obeliszk, a Colon színház, amelyet a világ egyik legjobb akusztikájú színházaként tartanak számon, és amit nemrég teljesen felújítottak, Cafe Tortoni, ami Buenos Aires legrégebbi és legautentikusabb kávézója, a Plaza de Mayora számtalan fontos épülettel: az első szabad argentin kormány tiszeteletére épített Pirámide de Mayo, a koloniális kori városháza (Cabildo), a mai városháza, a katedrális (melyben felszabadító San Martin generális maradványai nyugszanak), a kormány háza (Casa Rosada). A Plaza de Mayo érdekessége, hogy 1977 áprilisa óta itt vonulnak fel minden csütörtök délután a  katonai diktatúra idején eltűnt férfiak édesanyjai, rokonai, őket hívják a Madres de Plaza de Mayo-nak. Következő állomásunk Puerto Madero, a régi dokk igényesen felújított része, kávézókkal, irodaépületekkel. Utolsó állomásunk az olasz bevándorlók által létrehozott legszínesebb kerület a  La Boca, ahol a maradék elemekből épült megmaradt ajándék festékekkel színesre festett bádogépületek között sétálunk. Akinek még marad energiája elnézhet az elegáns éttermekkel, kávézókkal és antik boltokkal tarkított Recoleta (itt található a Cementerio del Norte temető is) negyedbe, vagy a legrégebbi kerületbe San Telmoba, ahol antik shopok, bolhapiacok és régi bérházak találhatóak, és ez a tangó központja is. Este elmehetünk egy vacsorával egybekötött igazi argentin tangó showra is. Szállás Buenos Airesben.

 

 

3. NAP: IGUASSU VÍZESÉS ARGENTIN OLDALA

Ezen a napon kora reggel egy minibusz kivisz minket a reptérre, és felrepülünk északra, az argentín-paraguayi-brazil határnál fekvő Foz do Iguaçu városába, ami a vízeséshez induló kirándulások kiindulópontja. Az Iguassu Nemzeti Park 185 000 hektár területen fekszik, és ez ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének, az Iguassu vízesésnek, ami 275 különböző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. A legfantasztikusabb az Ördög Torka ahol a lezúduló hatalmas mennyiségű víz és a felszálló vízpára a környéket teljesen beteríti. Ráadásul ez a vízesés 3 ország (Argentína Brazília Paraguay) határán épült. Először a három határt jelző (Argentína, Brazília, Paraguay) kilátóhoz megyünk, innen pedig a vízesés Argentin oldalára indulunk. Az ütősebb élményt ez az oldal nyújtja, nem lesz nehéz eltölteni egy napot itt: a számtalan kilátó, kisebb trekking, hajókázás a vízesés alá, számtalan ösvény színesíti a napot. A nap végeztével átlépünk Brazíliába és a szállásunk már Foz do Iguaçu városában egy belvárosi szállodában lesz.

 

 

4. NAP: PARAGUAYI KITÉRŐ ÉS AZ IGUASSU VÍZESÉS BRAZIL OLDALA

Reggel akinek van kedve eg yhelyi busszal átszalad velünk Paraguayba. Ciudad del Este egy hatalmas vásárváros mivel az adó sokkal alacsonyabb a termékek pedig sokkal olcsóbbak mint a szomszédos Brazíliában, így szerencsevadászok tömege ingázik a nem túl ellenőrzött határon Paraguay és Brazília között. Ebéd után először a három határt jelző (Argentína, Brazília, Paraguay) kilátóhoz megyünk, innen pedig az Iguassu vízesés Brazil oldalát látogatjuk meg, mivel ez az Argentin oldalnál kevesebb látványt nyújt, a délután hátralevő része elég lesz a meglátogatására. Ha még maradna időnk tehetünk egy 10 perces vagy egy akár fél órás sétarepülést a vízesés felett. Másik opció a "Parque das Aves Foz Tropicana" madárpark meglátogatása. Itt egy kilométeres út vezet végig, miközben 140 madárfaj mintegy 1100 példányát figyelhetjük meg, de hatalmas pillangók, és egy két hüllő is helyet kapott a parkban. Szállásunk Foz do Iguaçu városában.

 

 

5. NAP: FOZ DO IGUACU-RIO DE JANEIRO, VÁROSNÉZÉS

Búcsúzunk a világ egyik legszebb vízesésétől, és folytatjuk utunkat Rio de Janeiro felé. A hotelhez egy kisbusz jön értünk és visz a várostól 12 kilométerre épült repülőtérre, ahonnan egy belső járattal valamivel kevesebb, mint 2 óra alatt jutunk el Rioba. A reptértől forgalomtól függően kb. fél óra alatt jutunk el a copacabanai szállásunkra. A komplett városnézést direkt délben kezdjük, hogy napközben a Krisztus szoborról, este naplementekor pedig a Cukorsüvegről tudjuk megnézni a várost. Privát buszunk először átmegy Rió bohém negyedének tartott Santa Teresán is, ahol a híres antik villamos is közlekedett. A kis macskaköves utcákon navigálva, elhagyjuk a negyedet és folytatjuk az utat a Krisztus szobor felé, amelyet a 710 méteres Corcovado hegyre építettek,  30 méter magas és a lábánál egy kápolna található. Innen minden irányból csodálatos látvány nyílik Rio de Janeirora, és a Maracana Stadionra. Folytatjuk utunkat a belváros felé, útba ejtjük a 700 méter hosszú Sambodromot a kifejezetten a karnevál idején felvonuló szambaiskolák parádéjára épített szambastadiont majd elhaladunk e nemrég a foci VB-re teljesen felújított Maracana stadion körül. Fényképezünk a belvárosban: a Nemzeti Színházat, Nemzeti Könyvtárat, és a Szépművészeti Múzeumot. A világ minden tájáról (Magyarországról is) származó kerámiacsempékkel kirakott Santa Teresába vezető lépcsősor megtekintése után bemegyünk a Metropolitan Catedralba, amely egy 106 méter átmérőjű és 96 méter magas hengert alakú üveg/beton konstrukciójú templom. Ezután áthaladunk Flamengo és Botafogo partjain, és sötétedés körül érkezünk a Praia Vermelhahoz (Vörös Part). Itt található ugyanis a következő látnivaló, a Cukorsüveg-hegy. Ez Rio Urca nevű negyedében van, ami mindössze 16 utcából és 6 térből áll, mégis Rio talán legsármosabb része, a Guanabara-öböl partján fekszik. Itt épült számtalan art deco ház a 20 század elejéről, és a régi kaszinó is. A Cukorsüveg tulajdonképpen két hegyből áll amire a világ legbiztonságosabbnak tartott felvonó viszi fel az embereket. Az első állomás a Morro da Urca 224 méter magas, ezután kocsit cserelve lehet eljutni a második , magasabb hegyre, ami 395 méter magas. Innen másik lélegzetelállító látvány nyílik Rióra, és míg a Krisztus szobortól napközben láttuk mindezt, innen még naplementében is megtekinthetjük. Este lesz mire keresztülhaladunk a város híres strandjain Copacabana, Ipanema, Leblon, San Conrado, majd visszaérkezünk a szállásunkra. Este vagy a helyi bulinegyedbe a Lapaba vagy az a favellák lakói által képviselt egyik szambaiskola próbájára is ellátogathatunk, ami mindig egy össznépi buli, helyi arcokkal.

 

 

6. NAP: RIO DE JANEIRO, HAZAUTAZÁS

Élvezzük ki az utolsó napot Rióban, lesz rá elég időnk, mert a nemzetközi repülőjáratok általában mindig késő este indulnak. Strandolhatunk, búvárkodhatunk, vásárolhatunk. Este egy transzfer jön a csoportért és a reptérre visz minket. Akik a trópusi sziget kieglszítésre is befizettek, reggel egy busszal indulnak a sziget fele.

 

 

+1. NAP: ILHA GRANDE TRÓPUSI SZIGETE

Rióból egy légkondícionált privát busz visz  Angra dos Reisbe ahonnan komppal jutunk át Ilha Grandera. A mesébe illő trópusi sziget erdővel borított domboldalán, a csendes emelkedőkre felkúszó utcákban számtalan kis ház épült, az ezer színű növénytakaró közé (ez de szépen hangzott;)). Homokos tengerpart pálmafákkal, a hegyoldalban erdő és patak, közöttük pedig kis házak gyönyörű kilátással a szigetre és az öbölre. Érdemes időt szakítani és bejárni ezt a területet. Szállásunk a tengerparton lesz.

 

 

+2. NAP: ILHA GRANDE TRÓPUSI SZIGETE

Egy hajóval járjuk be a sziget eldugott strandjait, vízeséseit, snorkelezhetünk, napozhatunk és úszkálhatunk, és szinte garantált hogy nem találkozunk turistákkal (akik a nagy menetrendszerinti hajókkal az ellenkező irányból teszik meg az utat). A víziszonyosoknak opció, hogy felfedezzék a számtalan trekking ösvényt vagy felmászhatnak a Papagáj-csúcsra (Pico do Papagaio, 990 m magas). Egyébként búvároknak a sziget ideális terep, mert a teljesen átlátszó kristálytiszta víz a sok érdekes élőlény mellett a világ egyik leggazdagabb roncsmerülő helyszíne is. Szállás Ilha Granden.

 

 

+3. NAP: ILHA GRANDE TRÓPUSI SZIGETE

Utolsó, szabad nap a paradicsomban! Napozás, fürdés, kirándulás, búvárkodás, roncsmerülés vásárlás a programok, amikből válogathatunk. Szállásunk Ilha Granden lesz.

 

 

+4-5. NAP: HAZAUTAZÁS

A trópusi tengerpartról egy komppal visszautazunk a szárazföldre, ahol már vár a buszunk, ami egyenesen a riói repülőtérre visz, ahonnan megkezdjük hazautazásunkat.