1. NAP:


Érkezés és transzfer a szállodába, majd panorámás buszos városnézés melynek során érintik a főteret, a Carmen Alto kilátót ahonnan a Chilli folyó és a gyönyörű vidék látszik, Yanahuara főterét, templomát és kilátóját, egy kis állatkertet ahol bemutatják a helyi szövési technikákat, néhány helyi állatot, amiknek a szőrét felhasználják, a végén pedig egy minőségi boltot (amiben nem kötelező vásárolni), majd a Sachaca negyedet és killátóját ahonnan egész Arequipa városa látszik, A Tingo nevű kis mesterséges tavat, ahol hajózni illetve ebédelni lehet. Ezután színes termőföldek mellett haladva érkezik a busz Mansion del Fundador nevű 1585-ben alapított régi otthonba, melyet később jezsuita szerzetesek építettek át és bővítettek ki (opc. belépő: 12 sol), majd a Sabandía festői szépségű földműves falu következik ahol meg lehet látogatni egy régi malomépületet (opc. belépő: 5 sol), ezután Paucarpata inka teraszok következnek, ahol a Cuscotol nem messze fekvű Morayhoz hasonlóan kísérleteztek a kölönböző szinteken termesztett növényekkel. Végül a nagyon szépen konzervált nagy kiterjedésű Santa Katalina kolostor következik melyet a helyi tapasztalt vezetővel bejárva nagyon sok érdekes információt tudnak meg a látogatók. Délutánunk szabad lesz felfedezni ezt a gyönyörű várost, piacát, templomait, boltjait és kiváló éttermeit. Szállás Arequipaban.

 

2. NAP:


Kora reggel indulás a Colca Kanyonba, megálló egy magassági betegség ellen hasznos koka teára, itt egyébként a hegyoldalban gyönyörű kúp alakú homokkőképződmények is megfigyelhetőek, valamint az egymagában álló hatalmas Misti vulkán. Következő állomás a Pampa Cañahuas Nemzeti Park, ahol a szabadon zavartalanul élő vikúnyák fényképezhetőek le, majd áthalad a busz a 4975 méter magasan találhato Patapampa kilátónál ahol kiváló kilátás nyílik számtalan környékbeli vulkánra. A busz leereszkedik Chivay faluba és mindenkit elvisz a szállására. Délután akinek van kedve elviszik egy nagyon szép fekvésű termálfürdőhöz ami nem messze fekszik a várostól (opc. belépő: 10 sol), este pedig akinek van ereje és kedve, a Colca-Kanyonra jellemző andoki zenét és táncokat bemutató folklóresttel egybekötött vacsorára mehet el (ingyenes, csak a fogyasztás, és borravaló fizetendő ami összesen kb.: 30-35 sol). Szállás Chivay faluban.

 

3. NAP:


Hajnali kelés után a busz a Kondor Kereszthez visz, ahol minden reggel szinte menetrendszerűen a feláramló eleg levegő segítségével repülnek élelmet keresve a fennséges Andoki Kondorok. Visszafele tipikus helyi falvakon (Yanque, Maca) áthaladva érkezik a csoport Chivayba. Az út során lenyűgöző kilátás nyílik az egész kanyonra az alul haladó folyóra és az egészet behálózó földművs teraszokra. Chivayban lesz ebédelési lehetőség és a busz kb. délután 4-re érkezik vissza Arequipába, ahol igény szerint tovább lehet buszozni repülni a következő uticél felé vagy megszállni még egy éjszakára. Igény szerint extra költségért egyből Punoba viszik az utasokat.

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

  • 2 éjszaka szállást Arequipaban reggelivel

  • 1 éjszaka szállást a Colca-Kanyonban reggelivel

  • Nyitott buszos városnézést a felsorolt látnivalók érintésével

  • Belépőt a Santa Catalna kolostorba

  • 2 napos vezetett túrát a Colca-Kanyonba (Arequipa-Colca-Areauipa), az említett látnivalók megtekintlésével

  • Belépőt a Colca-Kanyonba és a környékbeli látnivalókhoz

 

KATEGÓRIA 2* 3* 4*
ÁR/FŐ: 149 USD 169 USD 179 USD