PERU LUXUS KÖRUTAZÁS 14 NAP/13 ÉJ

 

 

Látnivalóit tekintve ez a legkompletteb klasszikus Peru körút azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy luxuskivitelben. Ez nem csak a végig gondosan kiválogatott 4 és 5 csillagos luxusszállodákat és privát transzfereket jelenti, hanem a program részeként minden napra megtervezett, az adott tájegységhez illeszkedő, elismert éttermek által szolgáltatott ebéd vagy vacsorát is. Azoknak akik szeretnének igazán stílusosan utazni akár már 4 fővel is!!!

 

NEMZETKöZI REPÜLŐJEGY ILLETÉKEKKEL:

kb. 250-300 000 Ft

 

BELSŐ REPÜLŐJEGYEK ILLETÉKEKKEL:

kb. 100 USD (kb. 30 000 Ft) 1 repülőjegy

 

ÚT ÁRA 2020-BAN (MIN. 12 fő esetén):

2700 USD-tól (kb. 795 000 Ft), mely 12 fő esetén fizetendő, de árakat akár már 4 fő esetén is kalkulálunk. Ez tartalmazza a szállásokat luxuskategóriájú 4 és 5 csillagos szállodákban reggelivel, az összes transzfert és privát buszos kirándulást, luxus vonatot Puno Cusco között, a vonatot és buszt Machu Picchuhoz, minden napra egy válogatott ebédet vagy vacsorát, az úthoz a komplett forgatókönyvet és a helyi idegenvezetők díját, a helyi kapcsolattartókat

*kérés esetén felár ellenében magyar nyelvű idegenvezetés a teljes útra akár már 4 főre is

 

JAVASOLT UTAZÁSI IDŐPONTOK:

március eleje-október vége

 

ÉTKEZÉSEK:

Az út ára tartalmazza a reggeliket és a leírás szerinti vagy ebédeket vagy vacsorákatt.

 

FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK:

Nazca repülés (200 USD+30 sol), Sivatagi homokfutózás (15 USD), Waynapicchu kiegészítő jegy (12 USD)

 

KIEGÉSZÍTÉSI LEHETŐSÉGEK:

New York, Miami (megszervezzük, hogy kb. ugyanennyiért a repülőd New Yorkon vagy Miamin keresztül menjen, ahol utad előtt, vagy után eltölthetsz pár napot), Amazonas dzsungelprogram (3-4 nap), Észak Peru (egyéni utazók menüpont alatt), Galapagos.

* tájékoztató jellegű árak, melyeket az USA dollár és a helyi valuták valamint a forint árfolyama valamint a repülőjáratok telítettsége befolyásolhat.

 

KIVONATOS PROGRAMLEÍRÁS +

1. NAP: ÉRKEZÉS LIMÁBA

2. NAP: LIMA VÁROSNÉZÉS

3. NAP: LIMA-ICA, HUACACHINA-OÁZIS

4. NAP: NAZCA REPÜLÉS, PARACAS NEMZETI PARK

5. NAP: BALLESTAS SZIGETEK, AREQUIPA

6. NAP: COLCA KANYON

7. NAP: KONDOR LES, TITICACA-TÓ

8. NAP: UROS NÁDSZIGETEK, SILLUSTANI

9. NAP: LUXUS VONAT AZ ALTIPLÁNÓN PUNOBÓL CUSCOBA

10. NAP: VÁROSNÉZÉS CUSCOBAN

11. NAP: INKÁK SZENT VÖLGYE

12. NAP: MACHU PICCHU, SZENT VÖLGY

13. NAP: TÖBB EZER SÓTERASZ, MORAY KÍSÉRLETI VÖLGY, CHINCHERO

14. NAP: ELUTAZÁS LIMÁBÓL

 

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS:

 

1. NAP: ÉRKEZÉS LIMÁBA

Limába valamelyik nemzetközi légitársasággal érkezünk, általában az esti órákban. A 9 milliós főváros nagy része bádogházakból áll, ezért is különösen érdekes látni a kontrasztot a repülőtérről Miraflores negyed felé haladva. Dél-Amerika jelenleg leggyorsabban fejlődő gazdaságának fővárosában vagyunk, ami ennek köszönhetően napról napra változik és javul. Miraflores egy nyugodt sziget a káoszban, rendezett parkok, nívós szállodák, kitűnő éttermek és a hazai színvonalat is lepipáló szupermarketek váltják egymást, és itt található a legtöbb szálloda és turista, valamint a magas falú partszakaszra épült lélegzetelállító kilátással bíró Larcomar teraszos bevásárlóközpont is. Szállás Limában 5*.

 

 

2. NAP: LIMAI VÁROSNÉZÉS

Reggel egész napos buszos városnézésre indulunk. Lima nem csak a veszélyes bádogvárosokból áll, hanem sokak meglepetésére számtalan európai szemmel is élhető szép része van. Elindulunk Miraflores negyedből, ahol a sziklás magasparton modern apartman épületek néznek szembe az óceánnal, pár gyönyörű parknál meg is állunk.San Isidro negyedet is átszeljük, ahol gyönyörűen felújított koloniális stílusú régi házak és modern lakónegyedek állnak, a több mint száz éves olajfák parkja mellett, itt van Lima egyetlen belvárosi golf pályája is és az inka idők előtti Huaca Pucllana piramis maradványai. A belvárosba érkezünk, a busz ahol Lima egyik legszebb terét a Plaza San Martin-t járjuk be majd aJiron de la Union a mi Váci utcánkhoz kicsit hasonló funkciójú sétáló utcán át jutunk a főtérre. Útközben betérünk a La Merced templomba, amelynek hatalmas fából faragott oltárai a katedráliséival vetekednek, majd megérkezünk a főtérre, megnézzük az 1538-ban épült Katedrálisban Francisco Pizzaro hamvait. A téren van még a Kormányzói Palota, ami 1920-ban, illetve a Városháza ami 1945-ben épült. Végigjárjuk a San Francisco kolostor és templom katakombáit melyekbe 25 000 limait temettek 1808 előtt de fontos vallási témájú festmények és egy több ezer kötetes könyvtárat is találhatunk itt. Átmegyünk a két városrészt elválasztó folyó feletti hídon, hogy lássuk azt is mivé lesz ez a szép építészet, ha senki nem vigyáz rá, és meg sem állunk Callao városrészig, ahol egy régi erőd és egy a káoszban szigetként megmaradt kicsi de gyönyörű túristák által szinte nem látogatott negyedegy is található. Itt az óceánparton ebédelünk egy kiváló tengeri kilátással rendelkező nívós étteremben, majd végigszeljük az öblöt a parti autópályán és a város fölé emelkedő keresztig meg sem állunk. Innen nagyon szép naplemente fotókat lehet készíteni, majd az utolsó látnivaló Barranco bohém negyede következik a helyi sóhajok hídjával és hangulatos bárjaival éttermeivel. Visszaérkezünk a hotelbe. Akinek még kedve és ereje maradt a nap végén ellátogathat a 2007-ben épített szökőkút parkba, ahol 13 különböző alakú és formájú vizi csoda található, az egyik vízfüggönyre még egy Peruról készült promóciós videót is kivetítenek. A park még a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült. Szállás Limában 5*.

 

 

3. NAP: LIMA-ICA, HUACACHINA-OÁZIS

Reggeli után Ica városába utazunk (4 óra), ennek környéke a helyi bor és pálinkakészítés központja, meg is állunk az egyik ilyen "bodegánál" azaz az egyik helyi bor és pálinkakészítő üzemnél, ahol részletesen elmesélik hogy készül a helyi ital és kóstolót is adnak belőle. Ugyancsak a város mellett terül el a sivatagban a Huacachina-oázis, ami azon túl, hogy egy több száz méter magas homokdűnékkel körülvett oázis éttermekkel, lehetőséget kínál arra is, hogy homokfutókkal száguldozzunk a dűnék között, és a toronyház magasságú homokhegyekről homokdeszkázzunk a mélybe. Vacsoránk Ica városában egy helyi ízeket bemutató étteremben lesz, szállásunk is ebben a városban 4*.

 

 

4. NAP: NAZCA REPÜLÉS, PARACAS NEMZETI PARK

Reggel a közeli reptérre indulunk ahol mintegy 35 perces sétarepülést teszünk a híres Nazca-vonalak felett tapasztalt pilótákkal, kisgépeken. Ezután az 1 órára található Paracas tengerparti városába utazunk, ahol ellátogatunk a Paracas Nemzeti Parkba. Az 1975-ben alapított 340 000 hektáros terület ugyancsak sok állatfajnak ad otthont. A látogatás során lélegzetelállító partszakaszt nézhetünk meg a toronymagasságú sziklákról, illetve egy fekete és vörös homokos tengerpartot. Megállunk a Katedrális nevű természeti képződménynél, melyet a 2007. augusztus 16-i igen magas, 7.9-es erejű földrengés megtépázott, majd Lagúnillas kis öblének meglátogatása után vacsorázni megyünk a tengerparti sétányra, ahol a hely specialitásai a különböző helyben fogott halak és tenger gyümölcsei lesznek. Szállás Paracasban 5*.

 

 

5. NAP: BALLESTAS SZIGETEK, AREQUIPA

Reggel 8 órakor kihajózunk a Ballestas-szigetekre gyors motorcsónakokkal (2,5 óra). A szigetek látványos formájukon kívül azért is érdekesek, mert közel 150 madárfaj él rajtuk, több száz fóka  társaságában. Útközben a Nazca vonalakhoz hasonló mintegy 50 méter magas homokba formált gyertyatartó alakú jel mellett is elhaladunk. Pingvineket, oroszlánfókákat, delfineket és szerencsés esetben bálnákat is láthatunk az út során. Innen kb. 3 óra alatt érünk a limai repülőtérre, ahonnan a 850 000 lakosú Arequipába, Peru 2. legnagyobb városába repülünk. A várost 1540-ben alapítottak, így számtalan régi koloniális épületnek ad otthont. Több vulkán található a környéken-több aktív is-, és van, amit jobb időben a főtérről is látni lehet. Vacsorát egy Peruban ismert étteremlánc helyi tagjánál fogyasztunk el. Szállásunk  Arequipában 5*.

 

 

6. NAP: COLCA-KANYON

A Colca-kanyon túránk első napja. A Colca kanyon, sokan nem tudják, de a világ legmélyebb kanyonja (pontosabban a folytatása a Cotahuasi kanyon), közel kétszer akkora, mint az USA-beli Grand Canyon. Reggel Arequipából minibusszal indulunk, beszerezzük a magassági betegség ellen javasolt gyógyszereket majd elhagyjuk Arequipát és a semmiből kiemelkedő hatalmas Yura cementgyárat. Már láthatóak a Misti (5821 m), Chachani (6075 m) és Ampato (6310 m) vulkánok és egy óra múlva megállunk egy kis büfénél,  ahonnan a Misti vulkán teljes egészében látszik takarás nélkül, valamint néhány környékbeli érdekes kúp alakú képződmény. Érintünk egy védett területet, a Agua Blanca Nemzeti Parkot, ahol ezrével élnek rezervátumban a vikúnyák, akiknek a bundájából készült ruhadarabok, a legdrágábbak közé tartoznak. Majd a szint emelkedésével havas hegyi terepre vált, néhány lélegzetelállító fotóstoppal. Az út legmagasabb pontja egy kilátó közel 5000 m magasan, itt meg is állunk fényképezni. Elkezdünk leereszkedni Chivay falujáig, ami a kanyon központja. Fürdőruhát érdemes magunkkal vinni, mert a szállástól nem messze egy szabad téri thermálfürdő van, ahol megpihenhetünk, gyönyörködhetünk a minket körülvevő hegyekben, és akár egy-két kondort is láthatunk és közben különböző koktélokat szürcsölhetünk a vízben. Szállás a kanyonban egy csodálatos 4 * resortban lesz, ahol a vacsoránk is.

 

 

7. NAP: KONDOR LES, TITICACA-TÓ

Hajnalban indulunk, hogy nehogy lekéssük a kondorok repülését a La Cruz del Condor-nál. Innen egy-két látnivaló érintésével dél körül visszaérkezik a csapat Chivayba, egy svédasztalos ebéd után újra buszra ülünk, és kb. 5 órás buszúttal Punoba jutunk. Puno a Titicaca-tó partján fekvő város, itt szállunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő (3827m) hajózható tava. A város egyszerű de van több kilátópontja ahova aki még nem fáradt el, taxival akár fel is mehet. A város egyik legjobbjának kikiáltott étteremben kóstoljuk meg az perui felföld ízeit. Szállás Punoban 4*+.

 

 

8. NAP: UROS NÁDSZIGETEK, SILLUSTANI

Reggel kihajózunk az Uros nádszigetekhez. Ezeken a mesterséges szigeteken a mai napig élnek indiánok, akik többnyire halászatból és a turizmusból tartják fenn magukat. A szigetek nevét adó uros indián törzs utolsó tagja is meghalt már, helyükre környékbeli aymarák jöttek, de közülük is a fiatalok egyre többen hagyják ott ezt az életformát, így félő hogy pár év múlva ezt a programot ki is hagyhatjuk...Ezután utazunk a Punotól 45 percre található Sillustani temetkezési tornyokhoz. Ezek az Umayo-tóra néző néhol 6 méter magas temetkezési bástyák, melyekbe a naplemente felé fordulva embriópózban temették el halottaikat az Inkák előtti kultúra képviselői. Visszamegyünk Punoba, ahol a mai nap a város másik ikonikus éttermét fogjuk kipróbálni. Akár alpakka vagy az ínyencebbeknek tengerimalac kerülhet a tányérra. Szállás Punoban 4*+.

 

 

9. NAP: LUXUS VONAT AZ ALTIPLÁNÓN PUNOBÓL CUSCOBA

Ezen a napon egy luxusvonatra szállunk és ezzel utazunk el Punoból Cuscoba. A 338 km-es utat kényelmes tempóban 10 és fél óra alatt tesszük meg, de unalomra nem lesz idő, hisz az 1920-as éveket időző kocsikban a kényelem garantált. Andoki zenészek fogadnak, az étkező és a bár pedig végig rendelkezésünkre áll. Az út alatt egy 3 fogásos gourmet ebédet szolgálnak fel, délután teát és snack-et kapunk. A kilátókocsi pedig minden fotós álma, ahonnan ezt a nyugodt és csodálatos tájat kisérhetjük figyelemmel annak teljes panorámában. Több uti magazin szerint ez a világ legszebb vonatútjai közé tartozik. Naplemente előtt erkezünk Cuscoba, az inkák szerinti világ köldökébe, mely a maga 403 000 lakosával Peru 7. legnagyobb városa. 3400 méteres tengerszint feletti magasságon épült, ezért az akklimatizáció fontos dolog, főleg azoknak, akik érzékenyek a magasságra, koka tea fogyasztása legális és javasolt, de ezt általában minden szálláson, mint welcome drink, úgyis kapunk. szállásunk Cusco közepén egy koloniális épületből kialakított 5*-os szállodában lesz.

 

 

 

10. NAP: VÁROSNÉZÉS CUSCOBAN

A nap első felében bejárjuk Cusco belvárosát, melynek során meglátogatjuk a Főteret és a cuscoi Katedrálist, A 12 sarkú követ, a San Pedro helyi piacot, Qorikanchát, azaz a lerombolt inka naptemplomra épült Santo Domingo templomot és kolostort és a hozzá tartozó múzeumot. Délutánra is akad bőven felfedeznivaló a kis macskaköves utcák, hangulatos kávézók és souvenir piacok megérnek egy pár órát. Este a San Blas bohém művésznegyed egy gyönyörű panorámás modern stílusú éttermében lesz a vacsoránk, a nap hátralevő részében pedig a luxusszállodánk szolgáltatásait élvezhetjük. Szállás Cuscoban 5*.

 

 

11. NAP: INKÁK SZENT VÖLGYE

Reggel egy privát busz vesz fel a hotelnél és Kirándulás teszünk az Inkák Szent Völgyébe. Ezen a napon nagyon gazdag a program, először a városból kifele menet megnézzük Sacsayhuaman és Tambomachay romjait, illetve megállunk a Fehér Krisztus szobornál, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Gyors fényképezés után Pisac felé indulunk, de megállunk egy igényes, de igen drága shop köré felhúzott kis skanzenben, ahol vásárlás nélkül is megismerkedhetünk a lámákkal, vikúnyákkal, alpakkákkal, valamint a helyiek is megmutatják, hogyan színezik a szálakat és hogy szőnek évszázadok óta. Pisacban a hegy tetejére épített romok megtekintése és a séta vissza a faluba egy kb. 2 órás kirándulást igényel. A hegy tövében lesz időnk sétálni és vásárolni a híres pisaci piacon. Tovább megyünk az Urubamba folyó és hatalmas teraszos hegycsúcsok kíséretében Ollantaytambo inka romjaira épített városába. Innen vonattal 1 óra és 45 perc alatt érjük el Machu Picchu Pueblot, a híres inka romváros lábánál fekvő kis falut, ami a perui dzsungel határánál található 120 kilométerre Cuscotól. Szállásunk és vacsoránk egy központi 4*-os szállodában lesz.

 

 

12. NAP: MACHU PICCHU, SZENT VÖLGY

A program fénypontjának is nevezhetjük, Machu Picchu romváros megtekintését. Busz visz fel a faluból a bejáratig, amit igénybe is veszünk felfelé, hogy elég erőnk legyen a romok és látnivalók bejárására. Bátrabbak a Machu Picchu Orrának is nevezett Waynapicchut is megmászhatják, valamint a Napkaput, Holdkaput, és az Inka Hidat. A romváros 1911-es újrafelfedezése óta (a hódító spanyolok ugyanis nem is tudtak létezéséről) turisták milliói látogatják, és 1983-tól a Világörökség része. Sokan misztikus erőt tulajdonítanak a helynek, így a meditáló turista nem ritka látvány. Semmilyen kép vagy videó nem tudja visszaadni azt az élményt, amit ott érezhet a látogató! Kora délutáni vonattal érkezünk vissza a Szent Völgybe ahol egy rövid transzfer után festői környezetben vacsorázunk és töltjük az éjszkát egy 5*-os resortban.

 

 

 

13. NAP: TÖBB EZER SÓTERASZ, MORAY KÍSÉRLETI VÖLGY

Reggeli után privát buszunk elvisz a nem túl messze található (45 perc), lenyűgöző látványt nyújtó Maras sóteraszokhoz. Az itt eredő természetes forrás igen gazdag sóban, ezt vezetik el a helyiek több mint 6 ezer ülepítő kád között, úgy, hogy bármelyiket meg tudják tölteni belőle, illetve ülepítés idejére pedig az adott kádat elzárják a forrástól. Minél szárazabb egy kád annál fehérebb lesz a színe a sótól, és mivel minden egyes kád (amelyből általában egy-két darab tartozik egy családhoz) más időpontban töltenek és ürítenek, a fél hegyoldalt elfoglaló teraszok mindenféle színátmenetben pompáznak. A közelben található még az inkák által agrikulturális kísérleti helyszíneként használt Moray hatalmas mély völgybe épített körkörös kőteraszai is. Ennek megtekintése után egy nem mindennapi ebédélményben lesz részünk. Nem kell a 4 fal közé szorulnunk, hisz már elkészült sátorral fedett alkalmi éttermünk, ahol válogatott inka ínyencségeket kóstolhatunk meg, miközben az Inkák Szent Völgyének panorámája vesz körbe. Nehéz lesz innen tovább állni, de még hátravan Chinchero inka palotára épült főtere, ahol vasárnaponként a helyiek máig használt népviseletükben kínálják portékájukat. Innen egy két képeslapba illő táj lefotózása után érkezunk estére Cuscoba, a már korábban megismert szállásunkra. Szállás Cuscoban 5*.

 

 

 

 

14-15. NAP: ELUTAZÁS LIMÁBÓL

Délelőtt transzfer a reptérre, átrepülünk Limába, ahonnan délután/este továbbrepülünk haza.